Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar
Mono Elektrik

Sabiha Sefer Ünal kimdir kısaca tanıyalım?

1972 İstanbul doğumlu,üç çocuk annesi ve Boşnak kökenliyim. Üniversite hayatından sonra uzun süre özel sektörde çalıştım. Daha sonra Üniversitede ki rahmetli Prof.Emine Şeyma Usta hocamın asistanlığını yaptım. Birçok seminerler verdim ve vermeye devam etmekteyim.

- “Geçmişten Günümüze  Tarihi Rüyalar” kitabınızın içeriğinden bahsedermisiniz? 

Benim için çok özel bir kitap. Farklı bir eserin çevirisini yaparken (Adını veremem çok yakında sürprizJ)  beni farklı yerlere sürükledi. Yoğun araştırmalarım sonucu bu eser doğdu. 

“Geçmişten Günümüze Tarihi Rüyalar” kitabımda fizyolojik, psikolojik ve manevi açıdan ilham kaynağı olabilme ve insanlar üzerindeki etkilerini, derin sırları, gizemleri ve insanların hayatlarındaki önemi ortaya koymaktadır. Rüyaların gizemini ve bu rüyaların gerçekleştiğini Atatürk’ün gördüğü son rüyadan,Evliya Çelebi,nin ilham dolu rüyalarından, Bilim insanlarının, Alimlerin  gerçekleşen rüyalarına kadar beni derinden etkiledi. Bununla birlikte Doğu ve Batı’nın farklı yaklaşımlarıyla ele alınması, tarihin bu önemli dönemeçlerine ortak olacak, rüyaların sadece uykuda değil, tarihin akışında da ne kadar güçlü bir yer tuttuğunu gözler önüne sermektedir. 

- Kitap yazarlığı nasıl bir duygu anlatırmısınız? Başka araştırma kitapları çıkartmayı düşünüyor musunuz?

Sait Faik’in “Kalemi yonttum. Yonttuktan sonra tuttum öptüm. Yazmazsam deli olacaktım.” Sözü gelir aklıma. Yazmak benim için zihinsel bir boşalmadır. Edindiğim donanımı, bilgileri yazarak ve bunu insanlarla paylaşabilmek tarif edilemeyecek kadar yüce bir duygu. Araştırmaya, okumaya ve yazmaya devam. Çünkü yazmak bir tutkudur.

- Sabiha hanım kitabınızla ilgili planlarınız nelerdir?

Hayatta birçok kapıyı açan bir anahtar görevi üstlenirken; Kitabımın milyonlarca okuyucuya ulaşmasını sağlamak, imza günlerinde okurlar ile buluşarak onlardan gelecek tavsiye, eleştiriler üzerine konuşmak, Türkiye ve dünyanın her yerinde okurlarımla buluşmak ve kucaklaşmak.

- Son zamanlarda ünlü yazarların kitapları dizi, film veya belgesel olarak çekiliyor. Sizin böyle bir planınız,düşüncenizvarmı?

İltifatınız için teşekkür ederim ama henüz ünlü bir yazar değilimJ)))

Kesinlikle EVET. Hatta çok farklı ve uygulanmamış sıradışıolabilecek bir fikrim var. Bunun içinde deneyimli yönetmenlerimizin desteklerini esirgememelerini rica ediyorum. Kitabımın  belgesel tadında çekilip en kısa zamanda ekranlarda gösterilmesini canı gönülden dilerim.

- Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı pek yok bu konu ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Ülkemizde kitap okuma alışkanlığının olmamasının birçok nedenleri vardır. Sosyoekonomik faktörlerin, kitap okuma oranını olumsuz etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında eğitim seviyesi, kültürel ve teknolojik gelişimleri söyleyebilirim. Kitapları arada sırada ele alınan oyalanma aracı olmaktan kurtardığımız an işte o zaman kitabın etkilerini ve faydalarını görenler için kitap okumak vazgeçilmez bir alışkanlık haline gelecektir.

- Kitabınızla ilgili imza günleri olacak mı?

Sizin sayenizde bir kez daha kitabımın lansmanında beni yalnız bırakmayan sanat,spor camiasındaki dostlarıma teşekkür ediyorum. İmza günlerimiz devam edecektir. Gelecek olan tekliflere de açık olduğumu söyleyebilir.

Kitabıma göstermiş olduğunuz değer ve bu röpörtaj sayesinde düşüncelerimi aktarabilme fırsatı sunduğunuz için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!