GAZETECİLİK ŞEREFLİ BİR MESLEKTİR
Mono Elektrik

Haber: Habib AYTEKİN

Kuruluşunu tamamlayan Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği üyeleri toplantıda ortak açıklama yaptı. "Gazetecilik şerefli bir meslektir. Medya ve gazetecilerin sesi olmaya geliyoruz"!...

Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği'nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya gazeteciler, gazete sahipleri, TV kanalı yöneticileri, televizyoncular, ve internet haber sitesi sahipleri katildı. Toplantıya sürpriz bir isim daha katıldı. Usta Gazeteci-Yazar Mehmet KAYNARPINAR meslektaşlarını önemli günde yalnız bırakmadı.

DÜRÜST GAZETECİLER BİR ARAYA GELDİ...

Birlik ve beraberligin perçinlenmesi, Kurucu Müteşebbis Heyet'in belirlenmesi, Üyelerin kaynaşması için Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği tarafından Anka Hotel'de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda, yüreği mesleği için atan, ülkesini ve halkını seven doğruluktan taviz vermeyen basın camiasının önemli isimleri bir araya geldi.

Basın emekçilerinin her zaman destekçisi olduğunu belirten Kurucu Genel Başkan Ufuk BULUT Toplantıya katılanlara teşekkür etti.

WORLD TÜRK TV Genel Koordinatörü Mehmet ERDAĞI: YANINIZDAYIZ...

Toplantıya ekibiyle katılan WORLD TÜRK TV Marmara Bölgesi Genel Koordinatörü Mehmet ERDAĞI, yaptığı konuşmada, toplantıya katılanların müthiş bir birlikteliğe imza attıklarının altını çizerek, Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği'ne tam destek olacaklarını vurguladı.

Mehmet ERDAĞI konuşmasında sadece kurum olarak destek vermekle kalmayacaklarını teknolojik teçhizat ve malzeme desteği de vereceklerini söyledi.

ERDAĞI: TÜM STÜDYOLARIMIZ EMRİNİZDE...

Erdağı:  Anadolu Yakası Bölge Koordinatörlüğümüz imkanlarımızı Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliğiniz bünyesinde sizlere veriyoruz. Tüm ekipman ihtiyaçları ve Türkiye’nin bir çok ilinde bulunan stüdyolarımız sizlerin emrinizde" dedi

BULUT: ÜSTAT KAYNARPINAR HOŞGELDİN...

Sadece birlik üyesi gazetecileri degil tüm gazetecileri kucaklayacaklarını ifade eden Genel Başkan Ufuk BULUT, "Öncelikle ağır bir trafik kazası geçirip tedavi görmesine rağmen tekerlekli sandalyesi ile toplantımıza katılıp bizi yanlız bırakmayan sevgili üstadımız Mehmet KAYNARPINAR'a teşekkür ederim. Bu birliğin kurulmasında emeği büyüktür. Onun kapıdan içeri yürüyerek girmesi beni daha çok ateşledi. İnanıyorum ki çok güzel işlere imza atacağız" dedi.

BULUT: YEREL BASINI DESTEKLEYECEĞİZ...

Toplantıda konuşmasına devam eden BULUT, "Değerli basın mensubu arkadaşlarım özellikle hepimiz için anlamlı olan bugünde davetimizi kırmayıp burada olmanız çok onur ve mutluluk verici oldu.

Sadece temsiliyeti olduğu zaman değil, her fırsatta yerel ve ulusal basının desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Elimizden geldikçe sadece gazeteci değil, ister siyasi, ister iş adamı, hangi pozisyonda olursak olalım yerel basının yanında olup, sorunlarıyla ilgileneceğiz.

BULUT: KURTARICI OLARAK GELİYORUZ...

Biz İşimize, aşımıza, kendimize ve geleceğimize hep birlikte sahip çıkalım diyoruz! Çünkü biz daha iyisine, en iyisine layığız, bizim diğer toplumlardan hiçbir eksiğimiz yok, fazlamız var.

Biz sadece Medya ve Basında sizin için kurtarıcı olmaya geliyoruz. Bağımsız Medya ve Gazeteciler Birliği olarak bu yanlış yönetim anlayışının sebep olduğu sıkıntılara artık daha fazla katlanmak zorunda değiliz. Ülkemizdeki tüm medya ve gazeteci meslektaşlarımızın daima yanlarında olacağız. Kendilerini artık yalnız hissetmesinler. Herkese bir telefon kadar yakınız.

BULUT: ULUSAL BASIN VE İNTERNET MEDYASININDA YANINDAYIZ...

Ulusal ve yerel basının desteklenmesi ekonomik anlamda değil, fikren yanımızda olmaları, sorunların aşılmasında vesile olmaları da önemli. Bizim en büyük destekçimiz okurlarımız. İnternet medyasının sorunlarınızda biliyoruz. Böyle dostlarımızın, ağabeylerimizin bugünde bizi yalnız bırakmaması sevindiriyor.  Sorunlarımızın aşılması için tüm Türkiye de mücadelemizi vereceğiz. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz. Önümüzdeki süreçte daha güçlü medya kuruluşları inşa edeceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

KAYNARPINAR: ŞEREFLİ BIR MESLEĞİN TEMSİLCİLERİYİZ...

Toplantıda bir konuşma yapan "Medya Dünyasının Zorbeyi" olarak tanınan Gazeteci-Yazar Mehmet KAYNARPINAR birliğin kurulma aşamasında mesleğin şerefini bilmeyen insanlar yüzünden çok cendereler yaşandığını belirterek, "Gazetecilik şerefli bir meslektir. Gazeteciler bu şerefli mesleğin temsilcileridir. Bunu bilmeyen kişiler mesleğe leke sürdüler.

KAYNARPINAR: HAKLININ YANINDA... HAKSIZIN KARŞISINDA OLACAĞIZ...

Ülke genelinde mesleğin dürüstlüğü, doğruluğu tartışılır oldu. Basın Ahlak İlkeleri unutuldu. Yandaş, candaş gazetecilik dönemi başladı. Dürüst gazetecilerin sesi kesildi. İnanıyorum ki bu birliğimiz bu gidişata dur diyecek, mağdur olan tüm gazetecilerin haklarını koruyacak ve savunacaktır. Birlikte haklının yanında, haksızın karşısında yer alacağız.

UFUK BULUT'A TEŞEKKÜR...

Bu konuda uzun yıllar mücadele eden, tüm engellere rağmen yılmayan, birliğin kurulmasında önder olan mesleğini ve meslektaşlarını seven Genel Başkanımız Sayın Ufuk BULUT’u kutluyor ve tebrik ediyorum.  Bizi bir araya getirdi. Rabbim’e şükürler olsun bunu bugün gerçekleştirdik. Bu örgüt büyük bir eksikliği giderecektir” diye konuştu.

DUAYEN GAZETECİLER KATILDI..

Zorbey lakaplı Usta Gazeteci Mehmet KAYNARPINAR’ın açıklamasından sonra seçilmiş değerli duayen Gazeteciler tek tek düşüncelerini dile getirdi.

Söz alan Burhanettin YILMAZ, Yaşar GELER,  Gülin Gülşah ALDOĞAN, Melek ÇALIKOĞLU, Erdal PINAR, Önder IŞILDAK, Fevzi IŞIK, Güven ALBAYRAK, televizyon dünyasının güzel sunucusu Yazar Gönül DOĞAN, İnternet haberciliğin duayen ismi Şahin EKİN gibi değerli meslektaşlarımız Türkiye genelinde  ulusal ve yerel medya ile gazetecilerin yaşadığı sorunlar hakkında düşüncelerini anlattılar. 

Açıklama yapan seçilmiş gazeteciler, “ülke genelinde tüm medya çalışanlarının yanında olduğumuzu gösterecek ve yalnız olmadıklarını hissettireceğiz”  dediler.

BENİM YORUMUMA GELİNCE...

Genel Başkanımız Ufuk Bulut 'un kapanış konuşması ile  toplantı sona erdi.  

Böylesine güzel açıklamalar, birlik ve beraberlik derneğimizin adına yakışır sözlerle güzel bir atmosfer olduğunu gördüm. Başarı dolu günler geleceğini şimdiden söyleyebilirim. Katılımcılar toplantı sonunda geleceğe ortak güzel resim bıraktılar. Kahvaltılı toplantıda meslektaşlarımız adına anlam taşıyan görüntüler ortaya çıktı..

Bizde kendi  adımıza birlik kuruluşunda yer almaktan ve davetlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.

 

 

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!