Elif Ana Filmi Avrupa'da Seyircisiyle Buluştu
Mono Elektrik

Gala öncesi yapımcılar Ökkeş Sevimli, Kazım Çarman yönetmen Semir Aslanyürek oyuncular Ali'ye Uzunatağ, Ali Sürmeli, Necmettin Çobanoğlu gibi oyuncular gala öncesi Ahmet Kaya ve Yılmaz Güney'in Paris'te bulunan kabirlerni ziyaret ettiler. 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Pulyan köyünde dünyaya gelen ve “İyilik İyiliktir” mottosuyla beyaz perdeye aktarılan, Alevi inancı ve kültürü açısından önemli bir figür olan Elif Sugan’ın hayatını konu alan Elif Ana filmi Paris’te sinemaseverlerle buluştu.

Türkiyeli ve Avrupalı sinema, edebiyat, sanat, basın camiaları ve halkın yoğun bir ilgi gösterdiği gala öncesinde  bir de resepsiyon verildi. Resepsiyonda filmin yapımcılarından Ökkeş Sevimli, Kazım Carman, yönetmen Kazım Öz ve Semir Aslanyürek, oyunculardan Orhan Aydın, İlyas Salman, Aliye Uzunatağan, Sermiyan Midyat, Ali Sürmeli, Necmettin Çobanoşlu, Levent Üzümcü de hazır bulundular.

Filmin yapımcılarından Ökkeş Sevimli, yaptığı açıklamada, bu filmin çok zor şartlarda ve hiç bir sponsorlu ve devlet desteği alınmadan, sadece öz kaynaklarla çekildiğini vurguladı. Dünyada ezilen halkların ve baskı altındaki inançların anlatılmasının sadece politik ve diplomatik çalışmalarla olmadığını, bunun en etkili yönteminin ise kültür sanat ve edebiyatla olabileceğini belirten Sevimli, bunun en iyi örneğinin de Yahudi Soykırımı’nın anlatıldığı filmler olduğunu örnek verdi. Sevimli konuşmasının devamında, bu filmin bir ilk olduğu ve halkın desteğinin çok önemli olduğundan hareketle, bundan sonra da çok önemli sinema projelerinin hayata geçirileceği belirtti.

Yönetmenliğini Semir Aslanyürek ile Kazım Öz’ün üstlendiği Elif Ana filmi 25 Kasım 2022 tarihinde Fransa’nın başkenti Paris’in ünlü Şanzelize caddesi üzerinde bulunan Pathe Gaumont salonunda düzenlenen özel gala ile vizyona girdi.

Nihat Behram, Semir Aslanyürek ve Kazım Öz’ün senaryosunu kaleme aldığı fimin müziklerini Erkan Oğur üstlendi.

1903 yılında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bağlı Pulyan köyünde yaşama gözlerini açan Elif Sugan’ın yaşamını konu alan filmde Elif Ana rolünü Aliye Uzunatağan canlandırdı. 

Elif Sugan’ın gerçek yaşamını beyaz perdeye aktaran Elif Ana filminin çekimleri için Maraş’ın çevre ilçe ve köyleri ile Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesi dört mevsim boyunca doğal dekor olarak kullanıldı.

 ' Elif Ana 'Film 9 Aralık’tan itibaren Türkiye ve Avrupa’da sinemalarda izleyicinin beğenisine sunulacak.

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!