BARAN İLE ÖZEL SÖYLEŞİ
Mono Elektrik

 

Seni biraz tanıyalım mı? Baran kimdir, nerelidir, burcu nedir, nelerden hoşlanır, hobileri varmı, boş zamanlarını nasıl geçirir?

Adım Baran, bu projede soyadımı kullanmıyoruz bu prodüktörümün isteği, bende sakınca görmedim kabul ettim. Aslen Bitlis’liyim, 3 kardeşin ortancasıyım 24 yaşıma gireli birkaç gün oldu. Kova burcuyum ama burçlar hakkında pek bir bilgim olduğunu söyleyemem açıkçası bu konulara pek merakımda yok. İnsanların klasifiye edilmesini sevmiyorum bence herkes kendine has özellikleri ile tektir. Tek hoşlandığım şey müzik boş zamanlarımda klavyenin başına geçer müzik çalışırım, gitarla bir şeyler mırıldanırım evimde home stüdyom var aranje denemeleri yaparım. Bu şimdi ki zaman için değil hep böyleydi. Bu yüzden çok sosyal bir kişiliğim olduğu söylenemez. En sevdiğim şey müzikti her zaman ve şimdide işim oldu, bundan dolayı da çok mutluyum haliyle.

Müzik öğretmenliği mezunusun, Sektörde okullu tabir edilen bir kesimdensin. Bu konuda okumak sana ne kattı, okumasaydın da şimdi aynı yerde olur muydun?

Hedef her zaman bu yerdi aslında ben daha 7 yaşımdayken bu işe bağlama çalarak başladım, çok düğün salonlarında özel gecelerde çıkıp şarkı söyledim bağlama çaldım, sonra gitar çalmaya başladım daha sonra da piyano. Hep geliştirdim kendimi. Küçük yaşlarda konservatuarı kazandım ama devam edemedim bazı nedenlerden dolayı. Yolumdan sapmadım ama ileriki zamanlarda Adnan Menderes Üniversitesin de müzik öğretmenliği okudum, bana bir şeyler katacağını düşünerek bu yolu seçtim. Mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Müzikal bölümüne kaydımı yaptırdım orada bir sene okudum o dönemde prodüktörümle tanıştım ve okuldan ayrıldım. İşte bu nokta da haklı çıktığımı anladım. O teklif bir gün bana gelecekti ve ben hazırlıklı olmalıydım. Ben hep kendimi bu gün için hazırladım ve o yüzden şimdi buradayım.

Hedefinde ne var? Hangi noktaya geldiğinde başarılı oldum diyeceksin?

Bende nokta yok, nokta koyduğunuz zaman cümle bitmiştir. Söyleyeceğim çok şarkı sahne de yapmak istediğim çok şey var ve her zaman bunları gerçekleştirmek için kendime katmak zorunda olduğum şeylerin farkındayım. Çok çalışıyorum, her zamanda çok çalışmaya hazırım yeter ki bu çalışmamın bir karşılığı olsun ama bunu para anlamında algılamayın daha çok alkış diyelim.

4 şubat’ta Ora Arena da bir konser vereceksin, bu albüm tanıtım lansmanı için neler yapıyorsun, kısaca bir günün nasıl geçiyor anlatırmısın?

Evet işte bu konser çok önemli, Türkiye’de yapılmamış bir çok şeyi bir araya getiriyoruz ve az önce ki cümlemde belirttiğim gibi bu konser izleyiciere ücretsiz gerçekleşecek, ben sahne de neler yapabildiğimi göstereceğim izleyenlerde beğenirlerse beni alkışlayacaklar ki eminim çok alkış alacağız. Konser bir videowall gösterisi ile başlayacak, 3d mapping bir çalışmamız var, sürpriz olsun anlatmayayım, 40 dansçı eşlik ediyor bana sahne de, 330 metre kare özel tasarım sahnemiz var. 23 kişilik bir orkestramız var, çünkü albüm şarkılarını playback okuyorum ama hazırladığımız repertuarda nostaljik şarkılar var her devir söylenebilecek onları bana özel coverladık, bu şarkıları canlı söyleyeceğim. Tam anlamıyla görsel bir şölen hazırlıyoruz, ben olsam bu konsere gidip izlerdim.

Bu arada şunu da belirtmeden geçemeyeceğim bu hazırlanan sahne ve Show bir geceye özel değil, bundan böyle ben her yerde sahneye bu şekilde çıkacağım ve en yakında bir turne hazırlığı yapıp önce Türkiye’yi sonra da Avrupa’yı gezmek istiyorum.

baran

Biraz da albümden bahsedelim, kimlerle çalışıyorsun?

Bir kere korkunç iyi bir ekiple çalıştığımı söyleyebilirim çünkü hepimizin başında daha önce Türkiye’ye Tarkan’ı kazandıran Alpay Aydın var. 26 senedir bu piyasada, her atılacak adımın 3 sene sonra ne olacağını söyleyerek bizi yönlendiriyor. Şu anda benim bu albümünün çıkışı kısmı çoktan geçildi, önümüzde ki bir sene boyunca olacaklar ve bu senenin ardından biz ne yapacağız hepsi planlandı.

6 şarkı var albümde aslında bu bir midi albüm diyebiliriz. Alper Atakan, Can Tosun, Kaan Gökman, Selim Öztürk, Hatem Tutkus, Osman Çetin albümde çalıştığımız aranjörler, naçizane ben de “Ne güzel aşk” şarkımızın aranjesini yaptım. Ali Çehreli & Canan Sezgin den 3 şarkı var albümde, çocuklu arkadaşım Sercan Dursun’un rock balad bir şarkısına yer verdik, sürpriz bir  cover da albümde olan şarkılar.

Sadece müzik değil aslında hayatında var olan dans ve oyunculuk dersleri de aldın, ileride oyunculuğu düşündüğün için mi?

Öncelikle müzik tabii ki dans bunun sahne üzerinde gerekliliği, olmazsa olmazı diye düşünüyorum. Sahneye çık mikrofonun önünde dur şarkı söyle bu pek bana göre değil. Dünya da neler yapıyorlar insan gıpta ile izliyor neden bende yapamayayım diye düşünerek dansı da katmak zaruriyetini hissettim. Oyunculuk derslerine gelince başta da söylediğim gibi o gün geldiğinde her konuda hazır olmak istedim, bu da onlardan biri. Müzikal bölümünde okuduğum zamanda “Keşanlı ali destanı” ve “Lüküs hayat” müzikallerinde oynadım onlardan da çok zevk aldım ama oyunculuk yapar mıyım bilmiyorum şu anda öyle bir düşüncem yok ama çekeceğimiz bir slow şarkının klibinde bu yönümü de paylaşabilirim izleyiciyle.

endeep yatay

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!